lunedì 12 gennaio 2015

Crostata alla nutella



Questa torta é il mio cavallo di battaglia!

Ci servono:
- 375 gr di farina
- 180 gr di burro a temperatura ambiente
- 110 gr di zucchero
- scorza di limone
- vanillina
- mezza bustina di lievito

Impastiamo tutti gli ingredienti fino a formare una palla che ricopriamo con della pellicola trasparente.
Facciamo riposare in frigo per una mezz'ora.
Stendiamo la pasta con l'aiuto di un mattarello, dandole la forma rotonda per poi adagiarla in una teglia ricoperta di carta da forno.
Guarniamo con la nutella e abbassiamo i bordi.
Decoriamo poi con la pasta avanzata (formine o strisce).
Cuociamo a 180 gradi per circa 40 minuti.

Buon appetito!





Nutella shortcrust pastry

This cake is my strong point!


We need:
 
- 375 gr of flour
- 180 gr of butter at room temperature
- 110 gr of sugar
- Lemon peel
- Vanillin
- ½ bag of baking powder
 
Knead all the ingredients, shape a ball and cover it with some wrap.
Let it stand in the fridge for about half an hour. Roll out the dough with the aid of a rolling pin giving it a round shape and let it down in a baking pan covered with some oven paper.
Garnish with Nutella and low the cake sides. Garnish with the leftover dough (shapes or strips). Bake at 180° for about 40 minutes.
Enjoy your meal!

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